Home

Alfons mucha művészete

Frühling 1896 von Alfons Mucha in Wunschgröße

Művészete. Alfons Mucha művészetében a nők fontos szerepet kaptak, hiszen a karcsú, szép, érzéki nők sokszor megjelentek alkotásaiban. 1894 és 1935 között rengeteg plakátot készített, melyek világhírűvé váltak. Mucha sajátos stílusa a szecesszió kiemelkedő pontja lett Alphonse Mucha (1860. július 24. - 1939. július 14.) cseh illusztrátor és festő. Leginkább a szecessziós Párizsban megrendezett színdarabjairól emlékeznek meg, amelyben Sarah Bernhardt, minden idők egyik legnagyobb színésze szerepel. Pályafutása végén létrehozta azt a 20 monumentális festményt, amely a szláv eposz néven ismert, és amely a szláv emberek. Alfons Mucha értett a nőkhöz; a szecesszió kiemelkedő cseh festő életművének legkiválóbb darabjai nőket ábrázolnak. Alfons Mucha (1860-1939) cseh festő a szecesszió egyik legismertebb művészének számít, elsősorban műfajteremtő plakátjainak köszönhetően; jellegzetes vonalvezetése, dekorációs technikája. MEGHÍVÓ. A Galéria-Múzeum Lendva tisztelettel meghívja Önt és kedves ismerőseit Alfons Mucha, cseh festő- és grafikusművész kiállításának megnyitójára, amely 2011. február 4-én, pénteken, 17.00 órakor lesz a lendvai várban.. A kiállítást Barbara Miklič Türk asszony, a Szlovén Köztársaság elnökének felesége nyitja meg. . Beszédet mond dr. Zdenek Trímal, a. Részvényrajzolóból a szecesszió világsztárja - Alfons Mucha művészete. Papageno-2018. július 24. Alfons Muchát a Prágai Akadémián nem tartották elég tehetségesnek, így Bécsben, Münchenben, Párizsban képezte magát. Az értékpapírok grafikáitól egy színházi plakátra szóló felkérés térítette..

160 éve született a szecesszió mestere, Alfons Mucha

  1. A cseh fővárosba látogatók több évtizede Franz Kafka, a Gólem, Tycho de Brahe mellett Alfons Mucha (1860-1939) művészete miatt tesznek meg több száz vagy ezer kilométeres távolságot. Prága belvárosa és elsősorban az Obecní dum nemcsak a cseh-morva mester eredeti műveit őrzi, hanem elsősorban a Mucha-képeslapok, -kávézók és egyéb attrakciók területe, Bécsre.
  2. Alfons Mucha művészete és a szecesszió elválaszthatatlanul összetartozik, hiszen ez a stílus (akár art nouveau-nak, akár Jugendstilnek nevezzük) első virágkorát éppen az ő műveiben érte el, olyannyira, hogy az 1900 körüli időszakot szokás le style hucha-ként emlegetni
  3. Új termékcsoport nyílt az oldalon, tisztelgés Alfons Mucha művészete előtt. Első lépésként három termék készült, hamarosan jön a folytatás!..

Alphonse Mucha, cseh szecessziós plakátművész élete és

Ahogyan Alfons Mucha látta a nőket - Cultura

Alfons Mucha - GM

Régikönyvek, A nő dícsérete - Alfons Mucha plakát művészete - 2009. március 20 - 2009. június 7. Szépművészeti Múzeu Alfons Mucha Az art nouveau mestere. Elbűvölő nők, kígyózó hajfürtök, elomló kelmék - ezek Alfons Mucha művészi oeuvre-jének megkülönböztető jegyei.Alfons Mucha a századforduló egyik legvarázslatosabb személyisége volt. Munkássága elválaszthatatlanul kapcsolódik össze a stílussal, melynek neve egyben programadó. És persze most ez egy kicsit furcsán hangzik egy nagydarab férfi szájából, de hát Prágából hódította meg a világot Alfons Mucha művészete. Szóval Alfons Mucha stílusa mindenhol, Disneyland tornyok az ősi épületeken, és hát az Adventi készülődés a főtéren Mucha-kiállításra készülnek Pécsett Pécs kiállítás Komoly az érdeklődés a baranyai megyeszékhelyen a szecesszió egyik legjelentősebb és legérdekesebb képzőművészének tartott Alfons Mucha (1860-1939) művei iránt, amelyekből szombaton nyílik kiállítás a Pécsi Galériában

mucha - Papagen

A morva születésű Alfons Mucha Bécsben és Münchenben csiszolta tökéletessé művészetét, hogy élete legteljesebb sikerét Párizsban elérve megtapasztalja a művészvilág egyöntetű elismerését és a közönség olthatatlan szeretetét. A Francia Becsületrend lovagjává ütött, egekig magasztalt művész legsikeresebb korszakában ké Petr Wittlich megjelent könyvei online és törzsvásárlói kedvezménnyel - lira.hu webáruhá A nő dicsérete Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere. 2009. március 21. - június 7. Mítoszok földje Gustave Moreau művészete. 2009. február 19. - május 3. Jézus nyomában. El Greco Szent Jánosa. 2008. december 12. - 2009. február 8. A szépség alkímiája - Parmigianino rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum Alphonse Mucha: Zodiac, sál. ÖRÖKség a változatosságban. Az évszázadok, de főleg az utóbbi 120-150 évben szabás- és anyagvariációk tömkelege vonult végig a kifutókon.. Szerencsére az emberek többsége, ha figyelemmel is kíséri a divatot, előtérbe helyezi saját ízlésvilágát és szépérzékét, mikor vásárlásra kerül a sor. Így viselheti néhány ikonikus. Mint Baán László elmondta, a kiállítás illeszkedik a múzeum azon sorozatába, amely a XIX. század végének kiemelkedő alkotóit mutatja be, így nem véletlen, hogy Alfons Mucha műveivel egy időben a francia szimbolista Gustave Moreau időszaki tárlatát is megtekintheti a látogató.A cseh művész gyönyörű nőalakjai nemcsak saját magukat, hanem általában valamilyen.

Alfons Mucha – Wikipédia

Kult: Mucha és a szláv trauma hvg

2019.12.12. - Explore Mária Varga's board Mucha's style, followed by 349 people on Pinterest. See more ideas about művészet, alphonse mucha, festmények A nő dicsérete Alfons Mucha, a szecesszió cseh mestere. 2009. március 21. - június 7. Mítoszok földje Gustave Moreau művészete. 2009. február 19. - május 3. Jézus nyomában. El Greco Szent Jánosa. 2008. december 12. - 2009. február 8. A szépség alkímiája - Parmigianino rajzok és metszetek a Szépművészeti Múzeum.

Faragó Géza Párizsban a híres plakáttervező és iparművész, Alfons Mucha osztályában tanult, ahol elleste a plakátkészítés művészeti fogásait. A plakát az utca művészete, annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól Könyv ára: 4275 Ft, A dekoráció nagymestere - Milhoffer Kázmér, A morva születésű Alfons Mucha Bécsben és Münchenben csiszolta tökéletessé művészetét, hogy élete legteljesebb sikerét Párizsban elérve megtapasztalja a művészvilág egyöntetű elismerését és

Art nouveau 9781780427904, 1780427905. Art Nouveau gives a name to the decorative and architectural style developed in the 1880s and 1890s in the West A XIX. század első felének művészete: historizmus, eklektika, realizmus. 6. Impresszionizmus, posztimpresszionizmus. 7. A szimbolizmus és a szecesszió (1862-1918) valamint a cseh Alfons Mucha Hozzánk viszonylag gyorsan megérkezett, ugyanis Faragó Géza Alfons Mucha tanítványaként a műfaj egyik első képviselőjétől tanult, stílusát emellett Henri de Toulouse-Lautrecnek, a párizsi szecesszió és művészvilág másik közismert figurájának művészete is befolyásolta - meséli Sikota Krisztina, a Várkapitányság. Magyar plakátok a kezdetektől a szocreálig. 2020 okt. 13. A mai plakátok őseinek a XIX. századi, főként vándorcirkuszokat, mutatványosokat hirdető grafikai nyomatokat tekinthetjük. A mai értelemben vett színes plakát szinte egycsapásra terjedt el Európában az 1860-as évektől, ami különösen Jules Cheret (1836-1932) francia.

The Seasons By Alfons Mucha 1896 | Puppies and Flowers

Petr Wittlich: Alfons Mucha (Magyar Könyvklub, 2001

A plakát az utca művészete, annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Alfons Mucha osztályában tanult, ahol elleste a plakátkészítés művészeti fogásait. Miután visszatért az akkor már világvárosnak számító Budapestre, 1903-tól sorra jelentek meg színházi és. Referát o životě Alfonse Muchy na Dějepis. Vytvořeno v dubru roku 2013 pro ZŠ Pelechovká 800, Železný Brod

Gustav Klimt 1862-ben, egy Bécs környéki faluban, hétgyermekes család sarjaként született. Apja aranyműves volt, cseh származású. Művészete a zsánerszerű történelmi képektől egészen a gyönyörű tájképekig terjed Legjelentősebb nemzetközi képviselői: Henri de Toulouse-Lautrec, Edvard Munch, Gustav Klimt, Alfons Mucha. Az ő forrása is a ~ , a népi kézművesség kellékei. A jellegzetes népi szerszámok, a régi cégérek, kulcsok, a mindennapok mindmegannyi jellegtelennek tűnő darabját azonban nem pusztán formai asszociációkat ébreszt. A modern művészet előfutárának tartott francia szimbolista alkotó, Gustave Moreau alkotásait mutatja be a Szépművészeti Múzeum február 19-én nyíló kiállítása. A Mítoszok földje című tárlat nem csak a hazánkban még kevésbé ismert festő művészetét kívánja a magyar közönséggel megismertetni, hanem Moreau életművének egyfajta újraértelmezésére is.

Renate Ulmer - Alfons Mucha Elbűvölő nők, kígyózó hajfürtök, elomló kelmék - ezek Alfons Mucha művészi oeuvre-jének megkülönböztető jegyei.Alfons Mucha a századforduló egyik legvarázslatosabb személyisége volt. Johannes Itten - A színek művészete Johannes Itten (1888-1967), a neves művészetpedagógus nagy. A cseh művészet az a vizuális és plasztikai művészet, amelyet a mai Cseh Köztársaságban és a Csehországot az előző évszázadokban megszálló különböző államokban hoztak létre . Csehország olyan művészeket produkált, akik szerte a világon elismertek, köztük Alfons Mucha , akit széles körben a szecesszió stílusának egyik legfontosabb képviselőjeként tartanak. Alfons Mucha - Master Of Art Nouveau 03/2107. FIX. 3 900 Ft Állapot: használt Arthur Ellridge: The triumph of art nouveau: Mucha C/2107. FIX. 6 900 Ft Állapot: használt Termék helye: Budapest A színterápia művészete (The art of color therapy) FIX. 2 990 Ft Állapot: használt.

A Szláv eposz monumentális művészi alkotás, 20 hatalmas (legalább 4, de a képek többségében 6 métert is meghaladó méretű) festményből áll. Ezeken a képeken Alfons Mucha a 19. század vége romantikus történelmi képeinek stílusában, a pánszláv eszme szellemében ábrázolja a szláv népek történelmének kiemelkedő eseményeit Mint írják, a plakát az utca művészete annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Ennek a gondolatnak a mentén válogatták ki a szervezők Faragó Géza plakátművész alkotásait, melyek a Várkert Bazár Déli panoráma teraszát színesítik márciustól. Alfons Mucha. Mucha plakátjai révén Sarah a zárt színházi térből kitört az utcára, s személyisége azokra is hathatott, akik soha nem láthatták élőben. Bernhardt azonnal szerződtette, Mucha hat évig tervezett neki és színházának plakátokat, díszleteket, jelmezeket, színpadképeket Lipcsében, a WGT fesztiválon számtalan formáját láthatjuk ennek a hajformának. Itthon szinte egyáltalán nem találkozunk vele - akárcsak a deathrock arcokkal Különleges, a 20. század első évtizedeit megidéző plakátgyűjtemény látható a Várkert Bazár teraszán - közölte a Várkapitányság. A 20. század első évtizedeiben titokzatos, színes, és botrányokkal teli éjszakai élet folyt Budapest belvárosának szórakozóhelyein és magánlakásain. Ennek a korszaknak az izgalmas hangulatát, szereplőit, helyszíneit idézik meg.

Új termékcsoport nyílt az oldalon, - Kincses Almárium

A nő dicsérete címmel nyílt meg a világhírű cseh szecessziós művész, Alfons Mucha kiállítása a Szépművészeti Múzeumban. A festő legismertebb munkáit is felvonultató tárlat június 7-ig látogatható A plakát az utca művészete, annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Ennek a gondolatnak a mentén válogatták ki a szervezők Faragó Géza plakátművész alkotásait. Két évig Alfons Mucha, a híres plakáttervező és iparművész műhelyében dolgozott, ahol elleste a. Frida Kahlo művészete. Bár az első képei, portréi az európai festészet hagyományait követik, Kahlo későbbi művészetére, színvilágára, jelképrendszerére a mexikói művészet, a hagyományok és a prekolumbián kultúra hatott igen erősen (Diego Riverának jelentős gyűjteménye volt prekolumbián művészeti tárgyakból) A belogradcsiki erőd (bolgár nyelven Белоградчишка крепост, Belogradcsiska kreposzt), más néven Kaleto (Калето, az erőd, a török kale szóból) erőd Bulgária északnyugati részén, a Balkán-hegység északi lejtőin, közel Belogradcsik városához, melynek egyik fő turisztikai nevezetessége a belogradcsiki sziklák mellett A művészi plakátok segítségével mintha egy képes történelemkönyvben lapozgatnánk, betekintést nyerünk a századforduló izgalmas időszakába, ipar-, politika- és kultúrtörténetébe. A mától megtekinthető, 25 plakátot bemutató kültéri installáción szerepel például a Fővárosi Orfeum, a Holzer budapesti Divatháza, a Törley pezsgőgyár, a megnyílt Corvin Áruház.

Gauguin művészete mind eszmei, mind formai síkon folytatható volt. (1873-1962) a legjelentősebb mesterei, az osztrákos igazodást pedig a Párizsban nagy sikereket elérő Alfons Mucha (1860-1939) képviselte. Magyarországon a magyar népművészeti formák transzponálásán keresztül alakult ki sajátos szecessziós stílus. Ennek. A századforduló időszaka a szívem csücske. Szeretem az egyedi megrendeléseket ,különösen hogy ennek az időszaknak a mintavilágával, növényi ornamentikájával volt lehetőségem létrehozni egy Alfons Mucha művészete ihlette tiffany technikával készült üvegképet A szecesszió kialakulása. A szecesszió fogalma először még nem a művészetben, hanem a 19. századi amerikai történelemben lett ismert, ezzel a jelzővel illették ugyanis az Amerikai Konföderációs Államok kiválását, valamint az ezzel kapcsolatos eszméket és az azokat hirdető személyeket.. Az amerikai polgárháború után megszűnő Konföderációval a kifejezés is. A két világháborún és a globális termelési rendszerek átalakulásán túl a 20. század művészete k... 2 690 Ft. Kosárba. Beszállítói készleten 10 pont 6 - 8 munkanap. ezek Alfons Mucha művészi oeuvre-jének megkülönböztető jegyei. Alfons Mucha a századford... 3 200 Ft. Kosárba. Beszállítói készleten 12 pont 6 - 8. Picasso élete: Picasso 1881 október 25.-én látta meg a napvilágot, Pablo Diego José Francisco de Paulo Juan Nepomuceno Maria de los Remedios Crispin Crispiano Santíssima Trinidad Ruiz y Picasso néven. Születésének körülményei finoman szólva sem voltak kedvezőek. Érkezését mindenki nagyon várta, ugyanis a szüleinek elsőszülött gyermeke, a tágabb családban pedig.

A plakát az utca művészete annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Ennek a gondolatnak a mentén válogatták ki a szervezők Faragó Géza plakátművész alkotásait, melyek a Várkert Bazár Déli panoráma teraszát színesítik márciustól. Alfons Mucha osztályában tanult Plakát kiállítás a Várkert Bazárban. 2021-03-03. Titokzatos, színes, botrányokkal és pletykákkal fűszerezett éjszakai élet folyt a 20. század első évtizedeiben Budapest belvárosának szórakozóhelyein és magánlakásain. Ennek a korszaknak az izgalmas hangulatát, szereplőit, helyszíneit idézik meg az egyik legismertebb. Illő egy pár szót ejtenünk a deathrockot, post punkot és még sok mást megalapozó zene, a punk egyik legnagyobb alakjáról, Sid Vicious-ról.A John Simon Ritchie néven született lázadó 22 éves korában hunyt el 1979. február 2-án. A Sex Pistols basszusgitárosaként vált híressé, zenészként, habár állítólag egyáltalán nem rendelkezett zenei tudással Ezeken a képeken Alfons Mucha a 19. század vége romantikus történelmi képeinek stílusában, a pánszláv eszme szellemében ábrázolja a szláv népek történelmének kiemelkedő eseményeit . Liturgia - Wikipédi . dig bizonyíték!) Ha tudjuk egy szó eredetét, akkor mondjuk (tanítsuk) azt, és ne keverjünk be közvetítőket.

Alphonse Mucha

Eugene Edwards & Alexander Hacke. /1. kép Prev Next X. MG 863 Időről időre magával ragad a plakátművészet egy darabja. Az utca művészete, ahogy Párizsban egykor nevezték, hatalmas energiával forgatta fel a korabeli közhangulatot, mind kifejezésmódjával, mind pedig polgárpukkasztó témaválasztásaival. A plakát, a nyomdatechnika fejlődésével a 19. század második felében jelent meg, majd a századfordulóra már megszokottá vált. WGT 2017 | Box And The Twins . /1. kép Prev Next X. MG 073 106 esztendeje ezen a napon hunyt el Georg Trakl, német expresszionista költő. Az enyészeté minden, a rothadásé, az elmúlásé, a pusztulásé, elégésé, kihunyásé, széttörésé, minden letűnőben és távozóban: beomlott kunyhókban fekete szárnyakon röppen föl a rothadás, a fehér tavak fölött elhúztak a vad madarak, sírjaink fölé az éj széttört homloka hajol.

Liszt Ferenc korának egyik legnagyobb hatású zongoraművésze volt, emellett merészen újító zeneszerző, karmester, pedagógus és zenei író is. 1811. október 22-én született Doborjánban (Raidingban), és 1886... XXVI. A század első felének művészete - szimbolizmus és szecesszió . A klasszikus művészet igézetében (1873-1962) a legjelentősebb mesterei, az osztrákos igazodást pedig a Párizsban nagy sikereket elérő Alfons Mucha (1860-1939) képviselte. Magyarországon a magyar népművészeti formák transzponálásán keresztül.

Ajándék - Aranytoll Papír-Írószer-Nyomtatvány

A plakát az utca művészete, annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Alfons Mucha osztályában tanult, ahol elleste a plakátkészítés művészeti fogásait. Miután visszatért az akkor már világvárosnak számító Budapestre, 1903-tól sorra jelentek meg színházi és. A Bizánci Birodalom művészete, amelyik az V. századtól 1453-ig, Konstantinápoly törökök általi elfoglalásáig tartott. Henri de Toulouse-Lautrec, Edvard Munch, Gustav Klimt, Alfons Mucha. A magyar művészetben többek között Rippl-Rónai József (Kalitkás nő, 1892), Vaszary János (Aranykor, 1898), Gulácsy Lajos. Alphonse Mucha Alphonse Mucha rendkívüli sokoldalúsága, műveinek széles felhasználási köre mutatja, hogy több volt, mint festő, plakátrajzoló, grafikus, díszlettervező vagy iparművész.1860-ban, a csehországi Ivančicében született.Tanult Bécsben, Münchenben és Párizsban is. Plakátműveivel aratta első sikereit az 1890-es évek közepén, és ez a műfaj hozta meg. Látványos stílusirányzat, a századforduló új művészete, mely dekoratív mintákat, sajátos formanyelvet hordoz - a szecesszió nyomába eredhetsz a Brigáddal, Kecskeméten pedig az Alfonz Mucha alkotásaiból készült időszaki kiállítást is megnézheted

A dekoráció nagymestere - Szemelvények Alfons Mucha

Faragó Géza Párizsban a híres plakáttervező és iparművész, Alfons Mucha osztályában tanult. Miután visszatért az akkor már világvárosnak számító Budapestre, 1903-tól sorra jelentek meg színházi és kereskedelmi plakátjai, sajtórajzai és karikatúrái, melyek a Műcsarnok, a Nemzeti Szalon és az Ernst Múzeum kiállításain is szerepeltek Le Style Mucha The enormous success of Alphonse (Alfons) Maria Mucha (1860-1939), who was mostly active as a poster artist, was responsible for the description Le Style Mucha, which accounted for certain works of Art Nouveau, which carried Mucha's stylistic features, most of all his special type of women . A ŠKODA logó történe A régi sörösplakátok ma már muzeális értékűek. Nemcsak azért, mert alkotóik között olyan nagy művészek is megtalálhatók, mint a francia Toulose-Lautrec, a cseh Alfons Mucha, a német Hohlwein és Oppenheim vagy a magyar Kürthy György, akinek plakátjával illusztráltuk írásunkat Alfons Maria Mucha (Ivančice, 1860. július 24. - Prága, 1939. július 14.) cseh plakátművész, grafikus, illusztrátor, festő és nagy sorozatú nyomtatott grafikai művek alkotója, aki a szecesszió egyik kiemelkedő képviselőjének számít. Tartalomjegyzék. 1 Élete és műalkotásai; 2 Szabadkőműves pályafutása; 3. Faragó Géza Párizsban a híres plakáttervező és iparművész, Alfons Mucha osztályában tanult, ahol elleste a plakátkészítés művészeti fogásait. Miután visszatért az akkor már világvárosnak számító Budapestre, 1903-tól sorra jelentek meg színházi és kereskedelmi plakátjai, sajtórajzai és karikatúrái, melyek a Műcsarnok, a Nemzeti Szalon és az Ernst Múzeum.

A nő dicsérete a Szépművészetiben » Múlt-kor történelmi

A plakát az utca művészete, annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Ennek a gondolatnak a mentén válogatták ki a szervezők Faragó Géza plakátművész alkotásait, melyek a Várkert Bazár Déli panoráma teraszát színesítik márciustól. Alfons Mucha osztályában tanult. Alfons Mucha, Henri de Toulouse-Lautrec, Faragó Géza plakátjai), a főbb stílusjegyek ismertetése. Összehasonlító műalkotás-elemzés. Rónai művészete, egy-egy kiemelt festményük elemzése. Választható feladatok: 1. Ellentétes tulajdonságok, érzelmek kifejezés Alfons Mucha sündis 24. juulil 1860 Ivančices (linn tänapäeva Tšehhis Morava maakonnas) Ondrej Mucha ja Amalie Mucha peres.Mucha huvi kunsti vastu väljendus varases eas, juba enne kõndimaõppimist - tema ema olevat pannud talle pliiatsi paelaga kaela, et laps saaks roomates joonistada.. 11-aastaselt sai Alfonsist kooripoiss Brno Püha Peetruse ja Pauluse katedraalis, poiss käis samas. 36 db alfons mucha vászonkép - Új és használt termékek széles választéka - Vásárolj egyszerűen és biztonságosan, vagy hirdesd meg eladó termékeidet Jiri Mucha. Alfons Mucha. Oskola Antikvárium jó állapotú antikvár könyv. Tandem Grafikai Stúdió, 2005. 8 990 Ft. Kosárba. Beszállítói készleten 35 pont 6 - 8 munkanap. antikvár Judith H. Miller. A magyar szecesszió művészete - Festészet, grafika, szobrászat

Alfons Mucha - Wikiwan

A plakát az utca művészete annak őszinteségével és művészeti igényességével mesél saját korának viszonyairól. Ennek a gondolatnak a mentén válogatták ki a szervezők Faragó Géza plakátművész alkotásait, melyek a Várkert Bazár Déli panoráma teraszát színesítik márciustól. Alfons Mucha osztályában tanult. 1000 m²-es nagyvállalkozás. A Munkácsy Mihály Múzeum fennállása óta a lehető legizgalmasabb időszakát éli. Alig telt el három hónap, mióta megnyitottuk a Munkácsy Mihály - Egy géniusz diadala című kiállítást, amely Munkácsy Mihály históriáját járja körül. A nagyon érdekes, izgalmas fordulatokban bővelkedő. Alphonse (Alfons) Mucha (1860 - 1939) was a Czech painter and decorative artist born in 1860 born in the town of Ivančice, Moravia. He is best known for his luxurious poster and product designs, which encapsulate the Art Nouveau style. Contemporary interest in his work was revived in 1980 after an exhibition at the Grand Palais in Paris Az 1950-es években alakította ki egyéni, senki mással össze nem téveszthető stílusát. Művészete a rézkarc teljes megújításán alapszik. A korábbi egyhangú, fekete-fehér műveket a szivárvány színeiben pompázó, sodró lendületű, mégis nyugalmat és harmóniát árasztó képek váltották fel

Alfons Mucha hvg.h

Jean Theodoor Toorop (1858. december 20. - 1928. március 3.), ismertebb néven Jan Toorop, indo (jávai holland) festő. Művészete átmenetet képez a szimbolizmus és az Art Nouveau között. Méret: 21x21 c Néhány míves szecessziós stílusú plakát megtekintése, elemzése (pl. Alfons Mucha, Henri de Toulouse-Lautrec, Faragó Géza plakátjai), a főbb stílusjegyek ismertetése. Csontváry és Rippl-Rónai művészete, egy-egy kiemelt festményük elemzése A szecesszió a kedvencem, legyen szó építészetről, képző-vagy iparművészeti alkotásról. Ennek megfelelően Alfons Mucha, Gustav Klimt a nagy kedvencem, illetve az organikus építészet nagy alakja Gaudí. A magyarok közül Lechner Ödön épületeit szeretem a legjobban A dolgozószobádba kerülhet Mucha, Klimt és még sorolhatnám, hogy öröm legyen a munka és a tárgyalóban könnyebben menjen az aláírás. Itt még a pincéből is kellemes a kilátás! Toszkána - Falfestmény - Ábrahám Mónika. Trompe l'oeil: az illúzió művészete E. B. Watts - Festmény reprodukció. E.B.Watts 1940-ben született New York Cityben, egy hivatásos művészcsaládban. Művészete félreérthetetlenül, azonnal felismerhető az ínyencek körében. Repertoárját a tárgy és téma közötti elvont rezonancia és meglepően harmonikus szinergia között dicsérik

Alfons Mucha, biografiaミュシャを楽しむために:リトグラフ